جواز تأسیس به سند یا موافقتنامهای گفته میشود که افراد حقیقی یا حقوقی برای اشتغال یا سرمایهگذاری در یک زمینه خاص اعطا میگردد. همچنین به افراد دارای مجوز اجازه داده میشود که در یکی از شهرکهای صنعتی همراه با امکانات که در موافقتنامه ذکر گردیده، به تولید کالاهای خود بپردازند. این موافقتنامه پیشنیاز مجوزهای دیگر مرتبط با موضوع اشتغال میباشد.
در صورتی که اشخاص حقیقی و حقوقی یا شرکتهایی واجد شرایط گرفتن جواز میباشند که حتماً باید قصد تأسیس یک واحد تولیدی مثل کارخانه را داشته باشند و اشتغالی به دنبال داشته باشد. پس اولین گام برای راهاندازی یک اشتغال جدید یا راهاندازی یک کارخانه و یا خر واحد تولیدی دریافت جواز میباشد و برای دریافت جواز باید مشخص کنید واحد تولیدی یا کارخانه که راهاندازی میکنید برای سازمان یا فرد خاص تأسیس میشود. در صورتی که تحت شرکت خاص میباشد، صدور جواز بهصورت حقیقی و در غیر این صورت که جواز برای شرکت یا سازمان خاص نیست حقوقی صادر میگردد.
جواز به افراد دارای مجوز یا صاحبان جواز این امکان را فراهم میکند که کالاهای قیدشدهی خود را که در متن جواز قید شده است در یکی از شهرکهای صنعتی مشغول به تولید آن نمایند.
همچنین به مدت یک سال اخذ جواز تأسیس از تاریخ صدور دارای اعتبار میباشد. چراکه بعد از گذشت یک سال با توجه به میزان پیشرفت در فعالیتهای شرکت قابل تمدید بوده و در صورت عدم اقدام از سوی متقاضی جواز خودبهخود از اعتبار خارج گردیده و جواز باطل میگردد و با این کار متقاضی باید مراحل گرفتن جواز را از اول انجام دهد. جواز تأسیس امکان انتقال از شخصی به شخص دیگر را نیز دارد. همچنین برحسب نوع کار و فعالیت اقتصادی مدنظر مرجع دریافت جواز تأسیس متفاوت میباشد. وزارت کشور در حوزه احزاب و سازمانهای مردمنهاد، وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تولیدات و صنایع کشاورزی و غذایی، در حوزه مشاغل خانگی و کارآفرینی، سازمان میراثفرهنگی در حوزه گردشگری و صنایعدستی، وزارت کار و تعاون و برای عمده فعالیتهای صنعتی، وزارت صنعت و معدن اقدام به صدور جواز تأسیس مینمایند.
هزینه ترجمه رسمی مدارک در دارالترجمهها بر اساس قانون مطابق نرخنامه قوه قضائیه محاسبه میشود؛ بنابراین از سوی اداره امور مترجمین قوه قضائیه هرسال یکبار این نرخنامه اعلام میشود و ملاک تعیین هزینه ترجمه رسمی میباشد. هزینه ترجمه رسمی جواز تأسیس بهازای هر نسخه از زبان مبدأ به زبان موردنظر محاسبه میگردد.
از فارسیبهانگلیسی ۰۰۰/ ۷۵ تومان بهازای هر نسخه میباشد.
از فارسی به زبانهای غیرانگلیسی ۰۰۰/۹۰ تومان بهازای هر نسخه میباشد.
برای دریافت جواز تأسیس، قبل از هر چیز باید موضوع فعالیت کاری و مکان فعالیت را انتخاب نماییم. بعد در سامانه ثبتنام مینماییم همچنین مدارکی که برای دریافت جواز تأسیس لازم میباشد را ارسال میکنیم. درخواست مربوط به اخذ مجوز تأسیس در دارالترجمههای رسمی یا دفاتر مخصوص بر اساس تاریخ ارسال ثبت میگردد و برای افراد داوطلب به شکل جداگانه پرونده تشکیل میگردد. اداره امور مترجمان رسمی قبل از اینکه جواز را صادرکننده در خصوص صلاحیت داوطلب تحقیقات لازم را انجام میدهند و نتیجه دریافتی را در پرونده متقاضی منعکس میکنند. همچنین بنا به انتخاب معاونت حقوقی ریاست قوه قضاییه، کمیسیونی مرکب از رؤسا و معاونین اداره مترجمان رسمی و یک قاضی و یک شخص مسلط به زبانهای خارجی که برگزیده شده است؛ تشکیل میشود. در طی جلسات این کمیسیون افراد واجد شرایط جهت شرکت در آزمون کتبی حداقل یک ماه قبل از تاریخ امتحان مشخص میشوند و در پایان به مرجع صادرکننده مراجعه و جواز را دریافت مینماییم.
لازم به ذکر است موضوعی که برای آن میخواهید جواز بگیرید باید با موضوع شرکت مرتبط باشد که در یک جواز، تنها کالاهایی که با هم سنخیت دارند ذکر میشوند، برای مثال لوازم الکترونیکی و مواد غذایی نمیتوانند در یک جواز قید شوند.
با توجه به اینکه هر فرد با کد ملی خود تنها یکبار میتواند در سامانه ثبتنام و برای گرفتن جواز اقدام نماید، تمهیداتی اندیشیده شده است که شخص متقاضی بتواند جواز موردنظر را از افراد دیگر خریداری نماید و یا جواز قابل انتقال به افراد دیگر باشد.
برای افرادی که قصد خرید ماشینآلات و تجهیزات از کشورهای دیگر یا شرکت در نمایشگاههای مرتبط با فعالیت اقتصادی خود که اهمیت زیادی دارد میتوانند با ارائه ترجمه رسمی جواز تأسیس به سفارت کشورهای خارجی اقدام نمایند. با ارائه این جواز، افسر بررسیکننده مدارک به لزوم سفر متقاضی پی برده و احتمال صدور ویزا بالا میرود. همچنین ارائه جواز تأسیس میتواند اشتغال فرد در زمینه مورد ادعا را ثابت کند. البته این مدرک بهتنهایی کافی نیست چراکه باید در کنار آن مدارک شغلی دیگری نیز ارائه شود تا افسر سفارت قانع گردد.
برای ترجمه رسمی جواز تأسیس نیاز به اصل مدرک دارای مهر و امضای سازمان صادرکننده جواز میباشد و جواز باید دارای اعتبار باشد. برای اخذ تأییدات دادگستری و وزارت امور خارجه اصل مدرک کفایت میکند و تنها در مواردی نیاز به دریافت استعلام از سازمان مربوطه برای تأیید جواز میباشد.
از فارسیبهانگلیسی ۰۰۰/ ۷۵ تومان بهازای هر نسخه میباشد.
از فارسی به زبانهای غیرانگلیسی ۰۰۰/۹۰ تومان بهازای هر نسخه میباشد." } },{ "@type": "Question", "name": "مدارک لازم جهت دریافت جواز تاسیس", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "
" } }] }